Meteopedia | Cum influenţează vremea starea de sănătate

Data publicării:
Cum scăpăm de depresia de după sarbatori
Cum scăpăm de depresia de după sarbatori Foto: Guliver / GettyImages

Efectele meteo asupra sănătăţii preocupă omenirea încă de pe vremea lui Hipocrate, părintele medicinei, cu aproximativ 400 de ani înainte de Hristos. Oamenii de ştiinţă au descoperit şi au demonstrat ştiinţific că vremea urâtă creează depresii, migrene şi alte afecţiuni.

În zilele noastre s-a observat că numărul celor meteo-sensibili este în creştere. Schimbările bruşte de temperatură atrag după sine probleme de sănătate. Organismul se adaptează la aceste schimbări în 14 zile. Iar oamenii trebuie să suporte uneori variaţii termice de mai mult de 10 grade Celsius în doar 24 sau 48 de ore. Trecerea de la soare şi vreme caldă la ploaie şi la o atmosferă mohorâtă afectează în special copiii, bătrânii şi bolnavii cronici.

Sistemul imunitar slăbeşte treptat când au loc astfel de schimbări, iar organismul devine vulnerabil în faţa virozelor.

În momentul în care vremea se răceşte brusc, foarte multe persoane se confruntă cu ameţeli şi dureri de cap. Există mulţi oameni care acuză o stare de oboseală acută, o astenie fizică şi psihică, o stare de somnolenţă continuă şi chiar depresie, cu toate că se odihnesc suficient. Din acest motiv, este bine să ajutăm sistemul imunitar consumând, pe de o parte, multe legume şi fructe, deoarece conţin vitamine şi minerale, iar pe de altă parte să evităm contactul cu persoanele deja bolnave.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri