Metode de prevenire a bolii Alzheimer

Data publicării:
doctor

La 21 septembrie este marcată, în fiecare an, ziua mondială pentru combaterea bolii Alzheimer. Cum poate fi prevenită această afecțiune, dar și alte maladii degenerative, ne explică prof. dr. Gabriel Preda, directorul medical al Institutului de Geriatrie "Ana Aslan".

„Bolile degenerative apar din ce în ce în ce mai frecvent odată cu înaintarea în vârstă. Ele sunt generate de o serie de factori de risc și acești factori trebuie să acționeze o perioadă lungă de timp pentru a genera boala.

În boala Alzheimer există o serie de factori de risc cunoscuți, întâlniți și în alte boli: hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, obezitatea, hipercolesterolemia. Aceștia sunt factori de risc pentru Alzheimer dacă această boală se instalează în jurul vârstei 45-50 de ani. Dacă se instalează după vârsta de 65 de ani, adică după limita acceptată de Organizația Mondială a Sănătății ca limită între adulți și vârstnici, nu mai sunt factori de risc pentru Alzheimer, probabil pentru că nu au timp să acționeze.

Este important să cunoaștem acești factori de risc pentru a preveni tratând bolile respective.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri