Mierea, ceapa si ridichea sunt cele mai eficiente remedii naturale împotriva tusei

Data publicării:
1103remedii-54108
LOCUL 5

Pe locul cinci, un leac eficient care potolește accesele de tuse este shodoul, „truc” folosit încă de pe vremea bunicilor.

„Amestecăm un galbenuș de ou - important e să fie oul de țară sau ou de prepeliță - cu o lingură de miere polifloră și un pahar de lapte cald. Are efect calmant al tusei și de diminuare a inflamației la nivelul căilor respiratorii”, precizează Ruxandra Constantina, apifitoterapeut.

Amestecul poate fi administrat o dată pe zi, timp de trei zile, și este eficient în cazul amigdalitei, laringitei și faringitei.

LOCUL 4

Locul patru este ocupat de supa de pui, făcută din carne fiartă sau din curcan cu multe legume: păstârnac, pătrunjel, ceapă, usturoi, cartofi dulci, țelină și eventual cu adaos de condimente: condimente iuți.

Preparată în acest fel, supa ajută la diminuarea cantității de mucus și chiar la eliminarea acestuia. Astfel, tusea dispare rapid.

LOCUL 3

„Pe locul trei este mierea. Orice tip de miere este benefică. Are și proprietăți antiseptice și de calmare a tusei. În special, am putea folosi miere de floarea-soarelui, de tei, de lavandă, miere de conifere, respectiv de brad sau mierea de pădure”, mai spune apifitoterapeutul Ruxandra Constantina.

Dacă puneți mierea în ceai, aveți grijă să nu fie fierbinte, pentru că mierea își va pierde proprietățile.

LOCUL 2

Locul doi revine cepei. Trebuie doar să puneți în apă o ceapă zdrobită cu tot cu foi și să o țineți pe foc până clocotește. Dacă adăugați și puțină lămâie în ceai, va fi și mai eficient.

LOCUL 1

„Ridichea neagră este foarte benefică. Are proprietăți imunostimulatoare, antivirale, antibacteriene și este foarte benefică pentru calmarea tusei. Se ia o ridiche neagră care se spală foarte bine, se scobește și în scobitură se adaugă miere. Se așază lângă o sursă de căldură timp de câteva ore”, explică Ruxandra Constantina.

În cazul copiilor sunt indicate 3-4 lingurițe pe zi din acest sirop, iar adulții pot lua până la șase linguri zilnic. În cel mult trei zile, tusea va dispărea. Condiția este să nu mâncați și să nu beți nimic cu o jumătate de oră înainte, și nici după ce consumați siropul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri