Ministerul Sănătăţii interzice două loturi din vaccinul diftero-tetanic

Data publicării:
vaccin mediafax-2

11 elevi din Strâmba, judeţul Gorj, au început să se simtă rău la doar două ore de la vaccinare. Părinţii sunt revoltaţi că nu au fost întrebaţi înainte dacă îşi dau acordul. Acum, nimeni din şcoală nu îşi asumă responsabilitatea.

Diriginţii mi-au spus că au făcut tabele, proces verbal la sedinţă şi părinţii au semnat acolo că sunt de acord. Eu nu am cerut procesul verbal, dar eu nu am intrat să vaccinez decât în prezenţa dirigintei”, a spus medicul Cornelia Scurtu.

Nu deţin un astfel de tabel, pentru că nu mi s-a cerut un astfel de tabel în care ei să-şi exprime acordul scris”, a spus diriginta clasei, Paula Cioară.

Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Sănătate Publică au deschis o anchetă pentru a stabili de ce nu s-a respectat protocolul şi cine este vinovat. În faţa lor, diriginta şi-a adus aminte că are o listă cu semnăturile părinţilor. Mai mult, doar 15 din 20 de părinţi îşi dăduseră acordul scris.

Revoltaţi sunt şi părinţii elevilor din judeţul Bacău, care au ajuns ieri la spital. Nici după două zile, nimeni nu le-a explicat de ce nu li s-a cerut acordul.

Părinţii spun că elevii au fost învoiţi de la şcoală şi duşi la dispensarul medical din localitate pentru a li se administra vaccinul. Medicul şi directorul şcolii spun însă că au procedat corect.

Medicul Cristina Jipa a spus că părinţii au fost informaţi şi a admis că aceştia nu şi-au dat acordul scris.

Ei au fost anunţaţi prin intermediul şcolii că în ziua de miercuri trebuie să meargă la vaccin şi implicit părinţii acestora”, a spus Cristina Chele, directorul scolii din Gura Văii.

O anchetă a Ministerului Sănătăţii urmează să stabilească de ce au apărut reacţii adverse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri