Ministrul Sănătății a demisionat

Data publicării:
achimas cadariu digi

ACTUALIZARE. Dacian Cioloș a acceptat demisia ministrului Sănătății.


Demisia ministrului survine în plin scandal al dezinfectanților, în urma unei serii de anchete publicate de Gazeta Sporturilor. În ciuda dezvăluirilor privind dezinfectanți diluați folosiți în spitale și a unui control care arată că în 50 de spitale din țară au fost descoperite substanțe de dezinfectare neconforme, Patriciu Achimaș Cadariu spunea, săptămâna trecută, că românii se pot simți în siguranță în spitale și că el s-ar opera „fără doar și poate” într-un spital din România.

Nu este prima oară când ministrul Sănătăţii se află în mijlocul unei crize. La începutul anului, mai mulţi bebeluşi diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic au murit, fără ca cineva să afle sursa exactă a îmbolnăvirii. În scandal a fost implicat şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a dat numele unui producător de lactate la care s-a găsit bacteria E.coli, înainte de a verifica dacă este sursa îmbolnăvirii bebeluşilor.

Săptămâna trecută, invitat la Jurnalul de Seară de la Digi24, Patriciu Achimaș Cadariu spunea că nu demisionează și vorbea despre o „campanie” îndreptată împotriva sa.

Ştiu ce campanie e pregătită împotriva mea și că va continua. Mă întreb pe cine am putut supăra atât de rău,” spunea el atunci. 

Înainte de a fi numit în funcția de ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu a fost managerul Institutului Oncologic din Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri