Niciunul dintre candidaţii la şefia caselor de sănătate nu a obţinut punctajul minim cerut. "Nu am picat pe subiect"

Data publicării:
cnas

Florin Ciocan, preşedintele interimar al CAS Olt: „Ştiţi ce se întâmplă? Sunt examene la care pici pe subiect, examene la care nu pici pe subiect. De data asta s-a întâmplat să nu picăm pe subiect, să nu pic pe subiect, ca să nu vorbesc în numele colegilor mei. Este o dezamăgire pentru noi, pentru mine, cel puţin. Subiectele au fost din bibliografie, bibliografia a fost generoasă, noi a trebuit să studiem această bibliografie. Astea sunt rezultatele pe care le-am avut”.

Cel mai rău le-au dat de furcă noţiuni din legislaţie, despre contractarea serviciilor medicale sau modul de decontare a medicamentelor, adică lucrurile cu care mulţi dintre ei au de-a face în fiecare zi, în calitate de şefi interimari ai caselor judeţene.

Cele mai slabe punctaje au fost la Vâlcea - zero puncte, Mehedinţi – un punct, şi Bucureşti - trei puncte. Au fost însă şi unii ceva mai bine pregătiţi. Candidatul din Maramureş a obţinut 49 de puncte, cel din Tulcea a strâns 43 de puncte, iar cel din Galaţi - 38,5 puncte. Însă absolut toţi au ratat pragul de 70 de puncte care le-ar fi permis să meargă mai departe

Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS: „S-au prezentat în ziua examenului 32. Din aceşti 32, nimeni nu a promovat concursul. Adică nu au obţinut punctajul minim de 70 ca să treacă în etapa următoare. Nu s-a schimbat nimic. Au fost subiecte din legislaţia actuală şi trebuia răspuns la aceste subiecte în aşa fel încât să obţii un minim de 70 de puncte. Bibliografia este foarte vastă. Sunt 1000 de pagini. (Pe care ar trebui să o ştie oricum pentru că unii dintre ei conduc deja, interimar, Casele judeţene?) Da. Aşa este! (Cum îi lăsaţi să conducă de acum încolo?) Vom decide pentru fiecare casă în parte în aşa fel încât lucrurile să funcţioneze în concordanţă cu legea şi cu performanţa cheltuirii banului public”.

Acum, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate trebuie să organizeze un nou concurs. I-ar putea înlocui, de asemenea, pe şefii interimari care au luat cele mai slabe punctaje. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri