O nouă șansă la viață. Medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu-Mureş au mai reuşit o minune

Data publicării:
doctori operatie marie curie

Un bărbat de 47 de ani din Neamţ a aflat că medicii au găsit o inimă bună şi că pregătesc sala de operaţii. A fost luat de acasă cu ambulanţa şi dus urgent la clinica de la Târgu Mureş. Bărbatul a fost dus în sala de operaţie la ora 6:30, iar după cinci ore a ieşit de aici cu o inimă nouă. Pacientul se află la secţia de terapie intensivă şi medicii spun că starea lui este stabilă. 

În bună parte, e mai mult supraveghere de la un punct încolo. Recuperarea nu e dificilă, pentru că în mod evident inima nouă funcţionează mult mai bine decât cea pe care o avea înainte, performanţa cardiacă fiind îmbunătăţită, toate celelalte vin din urmă”, a spus Sorin Pascanu, medic primar anestezistDe mai mulţi ani, viaţa bărbatului era un chin. Pentru că inima nu funcţiona normal, era tot timpul slăbit şi trebuia să evite chiar şi cel mai mic efort.

Pacientul despre care vorbim avea implantat un defibrilator ca şi o punte către transplant, un dispozitiv care îl menţinea în viaţă şi îl ferea oarecum de nişte evenimente majore, dar nu rezolva problema”, a explicat Horaţiu Suciu, şeful secţiei de Chirurghie Cardio-Vasculară

Şansa lui a fost omenia de care au dat dovadă rudele unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din Hunedoara. Acesta suferise un accident vascular cerebral şi medicii nu îl mai puteau salva.

Şi-au dat acordul pentru prelevare de ficat, rinichi, pancreas, cord și cornee, toate s-au recoltat ceea ce înseamnă o nouă șansă la viață pentru șapte persoane diferite din toată țara”, a declarat Dan Luscalov, coordonator regional de transplant. Ficatul şi corneea au ajuns la Bucureşti, iar pancreasul şi rinichii vor prelungi viaţa unor clujeni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri