O pastilă de tip „Viagra” pentru femei, autorizată pe piața americană

Data publicării:
pastile de addyi - furaciune

Medicamentul, produs de grupul Sprout Pharmaceuticals, fusese respins de două ori de la avizare de către FDA, în 2010 și 2013, dar în cele din urmă agenția americană a urmat recomandările făcute în iunie de un comitet consultativ de experți care pledase în favoarea punerii în vânzare a medicamentului.

Autorizarea vânzării de Flibanserin le oferă o opțiune de tratament femeilor care suferă de o dorință sexuală atenuată, a declarat într-un comunicat dr. Janet Woodcock, directoarea Centrului FDA pentru evaluare și cercetare asupra medicamentelor.

Însă, pentru că Flibanserinul, al cărui nume de comercializare este Addyi, poate avea efecte negative potențial grave, mai ales când este luat în combinație cu alcoolul, pastilele nu pot fi obținute decât pe rețetă.

„Pacienții și medicii trebuie să fie pe deplin conștienți de riscurile acestui medicament”, avertizează oficialul FDA.

Astfel, Addyi poate provoca o scăderi semnificative ale tensiunii arteriale și sincope. Aceste riscuri sunt mai mari și mai severe când pacienții consumă alcool sau iau în același timp și alte tipuri de medicamente.

FDA precizează că această disfuncție sexuală caracterizată prin lipsa dorinței sexuale și care provoacă angoasă sau dificultăți în viața de cuplu nu este rezultatul unor probleme medicale sau psihiatrice deosebite și nici nu reprezintă efectul secundar legat de administrarea anumitor medicamente. Sindromul se poate dezvolta la femei care nu aveau în prealabil probleme cu libidoul și se poate manifesta indiferent de tipul de activitate sexuală sau de situația cu partenerul, adaugă FDA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri