Operație riscantă la Cluj. O femeie a scăpat de o tumoră extinsă pe 40% din faţă

Data publicării:
operatie cancer 1


Drama femeii a început în anul 2008, când a primit vestea că suferă de cancer. De atunci a ajuns prin mâna a zeci de medici. A fost tratată la Oradea, Timișoara și la București însă fără nici un rezultat. La recomandarea unui medic, a trecut prin 23 de sedințe de radioterapie însă fără succes. 

Am încercat la diverși doctori, unii m-au refuzat, alţii nu au recunoscut că e cancer și mi-au recomandat în continuare unguente”, a spus pacienta. 

Dacă s-a ajuns în această situație înseamnă că ceva nu a funcționat bine pe unde s-a trecut, cineva, și aceștia sunt colegii mei, trebuia să sesizeze că aici este nevoie de o intervenție chirurgicală și să o îndrume spre un serviciu specializat în cap și gât”, a spus profesorul Teofil Lung. 

În ultimii şase ani, tumora s-a extins pe 40% din față, a cuprins urechea internă și a ajuns la coloana vertebrală. Aproape cinci ore, medicii au încercat să elimine tumora. Ar fi trebuie ca din picior să recolteze tesut sănătos pentru reconstrucţia feţei. Însă nuanţele de piele sunt diferite. 

Vorbitul nu va fi afectat, toată problema va fi păstrarea echilibrului în static și în mers”, a adăugat Teofil Lung. 

Specialiştii trag un semnal de alarmă. Mulţi pacienţi ajung la doctor prea târziu, când boala este într-un stadiu avansat, iar tratamentele se dovesc a fi inutile.

Este mare păcat să vină în stadii avansate când munca noastră a echipei este extrem de grea suferința pacientului post opeartorie este mare și rezultatele nu pot să fie formidabile pentru că se lasă cu mutilari foarte pronunțate”, a mai spus Teofil Lung.

Mesajul meu este către medici. Să îşi iubească meseria şi să studieze cât mai mult. Ca să ştie să îşi îndrume pacienţii unde trebuie. 

Dacă recuperarea va decurge fără probleme, săptămâna viitoare pacienta va fi supusă unei noi intervenţii pentru reconstrucţia feţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri