Operații amânate pentru că șoferul spitalului este în concediu

Data publicării:
spital targu carbunesti

Familia unei paciente internate la Spitalul din Târgu Cărbuneşti, cu fractură deschisă la un braţ, susţine că intervenţia chirurgicală programată pentru luni a fost amânată din motive birocratice. Pentru operaţie, medicii aveau nevoie de plasmă trombocitară, un produs din sânge care trebuia adus de la Centrul de Transfuzii din Târgu Jiu. Opt oameni au mers acolo să doneze sânge, la rugămintea rudelor pacientei.

Sângele s-a donat de luni dimineaţa la ora 11 şi nu a ajuns, nu au avut maşină”, spune Elena Scorlea, fata pacientei.

Problema a fost, de fapt, alta. Angajatul spitalului care se ocupă de transportul sângelui e în concediu. Conducerea spitalului insistă însă că acest lucru nu e o problemă.

„Am dat maşina altui salariat al spitalului. Şi asta se întâmplă de fiecare dată când şoferul este în concediu, unul dintre noi, chiar eu am fost personal şi am ridicat sânge de la Centrul de Transfuzii”, afirmă Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc Târgu Cărbuneşti.

Cei care au preluat atribuţiile şoferului nu păreau că ştiu ce au de făcut.

Reprezentanţii Centrului de Transfuzii nu-şi explică nici ei întârzierea.

Era gata de ieri, am anunţat, să vină cineva să ridice acel produs trombocitar, să fie transportat în condiții normale. Ar fi trebuit transfuzat cât mai repede după recoltare pentru a fi şi efecteul cât mai bun”, spune Călina Căluţoiu, director centru de Transfuzii Târgu Jiu.

„Plasma trombocitară a fost o necesitate dar noi am folosit şi preparate care pot în momentul urgenţei, să spunem, să reducă acest impact la operaţie”, afirmă Dumitru Antoci, medic primar ATI Spitalului Orăşenesc Târgu Cărbuneşti.

În cele din urmă, pacienta a fost operată cu două zile întârziere, dar din fericire, starea ei este bună în acest moment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri