Părinții copiilor acuză medicii din Pitești. „Cred că-s medici veterinari, nu pediatrici”

Data publicării:
parinte bebelus

Bobi Madan, tatăl unuia dintre copii, a stat de vorbă cu reporterii:

- Pot sta în spital şi două luni. Pot să aibă probleme toată viaţa cu rinichii, dacă nu funcționează dializa asta, dacă nu își dau drumul la urină.

- Ei ce v-au spus? Trebuia să ajungă din prima zi aici?

- Da, din prima zi, scăpa cu o simplă sondă și cu niște spălături cu săruri, atât.

A venit ieri sau alaltăieri un caz de la Pitești și a băgat o simplă sondă și spălături și copilul și-a revenit, și-a dat drumul la urină, fără nimic, fără dializă, fără nimic.

- Dvs. după câte zile ați ajuns la spital?

- După trei zile pe care le-am stat prin Pitești.

- La Pitești ce vă spuneau?

- Că e totul OK. Li se părea totul OK, mie, care nu sunt cadru medical, nu mi se părea OK și lor li se părea OK. (...) Cum să arate? Ca un balon, era plin de lichide, tare. Ei au zis că e normal. Și le-am zis cum să fie normal? Dvs. le băgați perfuzie și ar trebui să urineze mult mai mult decât trebuie...Nu, că e normal, că nu mănâncă și poate de-aia nu urinează... Cred că sunt medici veterinari, nu pediatrici!

Joi, și părintele copilului care a murit acuza de neprofesionalism medicii de la Pitești.

Fetiţa mea a fost trimisă de la Piteşti la Bucureşti cu ocluzie intestinală. Ceea ce nu a avut. Diagnosticul a fost pus greşit de la Piteşti. Un singur medic din Bucureşti n-a spus că e ocluzie intestinală şi să se apuce să-mi opereze copilul! La Piteşti s-a întâmplat duminică. Dacă era în cursul săptămânii, copilul meu are operat şi era operat degeaba”, a spus Vasile Oncescu, tatăl copilului care a murit.

El avea și un sfat pentru părinții ai căror copii s-ar putea îmbolnăvi: „Sfatul meu este la primele semne să plece la București. E singurul spital, să le dea D-zeu sănătate, la Marie Curie. Copilul meu, de când a ajuns acolo, a fost preluat de o armata de medici, monitorizat la 5 minute. Simptomele și boala sunt foarte grave. Copilului meu nu i-a mers dializa de la început”, a povestit Vasile Oncescu.

Citiți și: 

Mistere şi controverse în boala bebeluşilor cu infecţii grave. Anchetatorii au renunțat să mai ceară deshumarea copilului mort

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri