Patul de spital se sprijină pe bolovani 

Data publicării:
caramida sub patul de spital

Cu doi bolovani și o bucată de lemn, angajații spitalului au reușit să facă rost de încă un pat pentru bolnavi, o soluție care nici măcar nu îi mai surprinde pe pacienţii internaţi în Secţia de Pneumoftiziologie.

„E o mizerie aici, fantastic de. Nu s-a făcut nimic. Tot în patul ăla am stat. De cinci ani de zile nimic nu s-a făcut”, a reclamat un pacient.

Noptiere rele, tot... dezastru”, a adăugat alt pacient.

„Interes, doctorii, asistenții își dau. În ceea ce privește dezordinea, o vedeți dumneavoastră”, a subliniat o altă persoană internată la spitalul Victor Babeș.

Într-un salon au fost îngrămădite douăsprezece paturi vechi de mai bine de 20 de ani. Pereții sunt scorojiți, iar noptierele sunt stricate și ruginite.

Odată cu sosirea echipei de filmare Digi24, conducerea spitalului a cerut ca patul sprijinit pe cărămizi să fie înlocuit cu unul bun. Managerul spitalului susţine că patul s-a rupt săptămâna trecută şi că nu a avut cine să îl schimbe în weekend.

Chiar în această perioadă, Spitalul de Boli Infecțioase se extinde, iar exteriorul este renovat. Însă bani pentru renovarea saloanelor nu sunt încă, aşa că speranţa stă în donații și sponsorizări.

„Orice amenajare interioară nu se poate face din cauza acestui plan general, doar prin sponsorizări. Avem paturi de acum 20 de ani. Între timp o parte din paturi au fost schimbate prin donații care au venit de la spitale din străinătate care s-au dezafectat”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Virgil Musta.

Primăria Timișoara, de care aparține spitalul, e la curent cu situaţia şi promite că va da bani pentru recondiţionarea saloanelor.

„Prima urgență este această amenajare, dar vom continua apoi la întregul ansamblu construit. În funcție de viteza cu care reușim să abordăm și alte părți din acest proiect mai complex vom face rectificări de buget”, a precizat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Direcţia de Sănătate Publică a cerut conducerii spitalului să rezolve toate problemele în următorii cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri