Pneumonia netratată corespunzător la copii poate duce la complicații grave

Data publicării:
COPIL SPITAL

Pneumonia e o boală subversivă, nu există un stardard de simptome. Dintre cele mai importante este tusea.Ea poate fi iritativă, seacă, ulterior poate deveni productivă cu secreţii purulente. Expiraţia copilului devine mai lungă şi se pot auzi zgomote pe această expiraţie prelungită. Respiraţia greoaie, febra, sunt alte simptome. Febra nu trebuie să apară în mod obligatoriu, mai ales în cazul pneumoniilor virale.

Principala cauză pentru apariţia pneumoniei este cea bacteriană. Pneumococul, numit şi streptococcus pneumoniae este un germene foarte agresiv, întâlnit în comunitate care declanşează apariţia pneumoniei, din cauza imunităţii scăzute.
Spaţiile aglomerate, alimentaţia nesănătoasă şi igienă reprezintă factori de risc pentru apariţia acestei afecţiuni.

Tratamentul pneumoniei este adaptat vârstei copilului şi severităţii bolii. Aproximativ 15-20% dintre pacienţi sunt trataţi în spital, restul pot fi trataţi în nivel ambulator. Tratamentul este adaptat cu antibioterapie şi lichide pentru evitarea deshidratării.  

Vârstă mică este un factor de risc deoarece capacitatea copilului este mai mică de apărare. Pneumonia poate deveni fatală în unele cazuri, de aceea este foarte importantă adresarea către un medic specialist de la primele simptome ale bolii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri