Premieră în România. A fost deschis Centrul de Senologie pentru pacientele cu cancer mamar 

Data publicării:
cancer caz-1

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, a fost deschis, în premieră în România, Centrul de senologie, care va funcţiona în cadrul clinicii Chirurgie II condusă de dr. Narcis Copcă. Serviciile chirurgicale din noua clinică concurează cu cele din marile spitale europene.

Centrul de senologie, în care se fac operaţii de cancer mamar de câţiva ani, va fi transformat într-un centru naţional important pentru orice etapă, care ţine de această maladie, de la controlul de rutină şi până la reconstrucţia sânului. Centrul de senologie oferă servicii complete pentru orice persoană care are o suspiciune de cancer la sân.

Pacientele cu cancer mamar au deja acces la analize de ultimă generaţie şi operaţii de reconstrucţie. Pacientele care suferă de cancer mamar au posibilitatea unui acces mai facil, din luna mai a acestui an, la tratamente şi la reconstrucţie mamară prin endoprotezare. 

Ministerul Sănătăţii a reinclus investigaţia PET-CT (scanare de înaltă rezonanţă pentru depistarea şi stadializarea cancerului) şi reconstrucţia mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare în Programul Naţional de Oncologie. 

Astfel, un număr de 800 de bolnave cu cancer mamar au beneficiat de reconstrucţie mamară, fiind alocat un buget de 2,52 milioane de lei.

Totodată, 3.000 de paciente au efectuat investigaţii PET-CT, suma totală alocată fiind de 12 milioane de lei. Sumele acordate se încadrează în bugetul alocat pentru derularea Programului Naţional de Oncologie, iar programul va fi continuat şi în 2015.    

„Proiectul este deosebit de important şi se înscrie în strategia Ministerului Sănătăţii, care va continua şi în 2015, de a sprijini investigaţiile, dar şi operaţiile de reconstrucţie pentru pacientele cu cancer la sân”, a declarat Ministrul Sănătăţi, Nicolae Bănicioiu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri