Primul pacient din România supus unui implant de inimă artificială le-a transmis un mesaj fetițelor sale prin intermediul Digi24

Data publicării:
pacient zambind

Medic: Cum vă simţiţi? Bine?

Pacient: Bine, da.

Medic: Doare ceva?

Pacient: Puţin.

Medic: Probleme?

Pacient: Nu.

Medic: De acum ne aşteptăm numai la lucruri bune, da? Şi trebuie să avem grijă de bijuteria aia!

Pacient: Am.

Când s-a trezit din anestezie, după operaţia care a durat patru ore, Florin Curcă a simţit că este gata să ia viaţa de la capăt.

Pacient: Înainte abia mergeam! Când mă trezeam, stăteam la marginea patului să îmi vină aerul şi pe urmă să mă ridic.

Reporter Digi24: Aţi crezut că o să aveţi şansa să primiţi aparatul acesta?

Pacient: Nu. Eu eram pentru transplant. Tot mă gândeam când vine, când vine. Şi tot nu mai venea.

Bărbatul s-a născut cu o problemă cardiacă gravă. Inima lui nu pompa suficient sânge. De pe lista de aşteptare pentru un transplant de cord, a aflat că există şi altă şansă. Să îi fie implantată o pompă care să ajute inima slăbită. Medicii spun că intervenţia făcută ieri în premieră pe ţară a fost un succes.

Aparatul funcționează bine. Suntem optimişti, încrezători. Așteptăm o evoluție bună pentru un pacient care merită acest lucru. E un pacient tânăr, care ajunsese la capătul resurselor terapeutice convenționale”, a declarat Horațiu Suciu, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară Târgu Mureş.

Singura grijă a pacientului este să încarce din şase în şase ore bateria care alimentează inima artificială. Spune însă că aceasta este cea mai mică problemă. Acum se gândeşte doar la momentul în care îşi va revedea copiii, două fetiţe de 3 şi 15 ani. Dacă lucrurile merg bine, va fi externat peste trei săptămâni. Până atunci, are un mesaj pentru copile: „Eliza să o asculte pe mama ei şi Emilia să ştie că tata e bine!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri