Recomandări pentru o pizza sănătoasă

Data actualizării: Data publicării:
Price Of Milk Rises, Potentially Raises Cost Of Cheese And Pizza
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Pizza este unul dintre felurile de mâncare iubite de multă lume, dar se recomandă să nu se consume în exces. Are o înaltă valoare calorică și este considerată mâncare de tip junk food. Totuși, totul depinde de cum se elaborează și de produsele utilizate, relatează duminică ziarul spaniol ABC, care redă câteva secrete pentru o pizza sănătoasă, potrivit Agerpres.

Price Of Milk Rises, Potentially Raises Cost Of Cheese And Pizza
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Topping: Faptul că pizza are multe ingrediente nu înseamnă că este mai puțin sănătoasă sau că are mai multe calorii. Secretul constă în alegerea ingredientelor astfel încât combinația să fie "ușoară". Rucola, frunze de spanac, broccoli sau avocado, pui la tavă sau jambon și mirodenii potrivit de puternice precum piperul negru vor fi opțiuni sigure pentru o pizza sănătoasă.

Blatul: Cu cât este blatul mai subțire, cu atât este mai bine pentru menținerea unei diete echilibrate și sănătoase. Este important, de asemenea, ca blatul să fie elaborat pe bază de ingrediente integrale.

Brânza: Acest ingredient trebuie să fie ales cu grijă pentru a se asigura o bună digestie. Brânza fără lactoză este o alternativă ușoară, care combate senzația de balonare.

Intervalul orar: Oricât de tentantă ar fi pizza pentru o cină târzie, se recomandă să fie consumată mai devreme, datorită hidraților de carbon. Cel puțin două ore ar trebui să despartă cina de ora de culcare, pentru ca fiecare ingredient să poată fi digerat în mod adecvat.

Băutura: Unul dintre pericolele tradiționale este legat de faptul că pizza se consumă împreună cu băuturi carbogazoase și/sau cu un mare conținut de zahăr. Cel mai bine ar fi ca pizza să fie însoțită de apă sau de sucuri naturale fără adaos de zahăr.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri