Recomandările Ministerului Sănătății pentru populaţie, în perioada de caniculă

Data publicării:
sticla cu apa - GettyImages - 23 iulie 2015 1


Foto: Gulliver / GettyImages

Ministerul Sănătății subliniază că în perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide - între 1,5 și doi litri, fără a aștepta să apară senzația de sete. Este necesar un pahar de apă la fiecare 15, 20 de minute.

Medicii sfătuiesc populația să consume în fiecare zi cât mai multe fructe și legume proaspete - pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii -, deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. În același timp, o doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar cu apă.

„Nu trebuie consumat alcool, inclusiv bere sau vin, deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cofeină: cafea, ceai, cola, sau a sucurilor răcoritoare carbogazoase, deoarece acestea sunt diuretice. Pe parcursul zilei este bine să facem dușuri călduțe, fără a ne șterge de apă, iar dacă avem aer condiționat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală”, se precizează în comunicat.

Ministerul arată că, dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii, trebuie să folosim o ținută adecvată: pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri