Regulile pentru folosirea corectă a cremelor de protecție solară pentru a evita arsurile 

Data publicării:
GettyImages-2373848

FOTO: Gulliver/ Getty Images

În primul rând, trebuie aleasă o cremă care protejează atât de razele UVB, cât și UVA ale soarelui. Dermatologii David Leffell și Lisa Garner avertizează împotriva unor mici greșeli care pot fi evitate, potrivit Agerpres.

Crema împotriva razelor solare nu se folosește de la un sezon la altul. Valabilitatea este primordială pentru o protecție optimă. În plus, un flacon deschis este mai sensibil la bacterii, conservanților scăzându-le eficiența odată cu trecerea timpului.

Este recomandabil un machiaj cu protecție solară integrată. Fondul de ten protector este un produs practic, însă nu funcționează la fel de eficient ca o cremă în plină vară. În timpul zilei, machiajul se strică, încetând să mai asigure o protecție adecvată.

Uneori nu se aplică destulă cremă. Trebuie acoperită toată pielea expusă la soare, operațiunea putându-se repeta în cursul zilei.

O altă greșeală care se face la aplicarea cremei împotriva soarelui este că se se pune doar dimineața. La expunerea la soare, este bine ca operațiunea să se repete în medie din două în două ore. La contactul cu apa sau la transpirație, efectul agenților activi din loțiune trece mai repede, așa încât se recomandă repetarea operațiunii.

Oamenii au în general prea multă încredere în indicația „rezistent la apă”. La mare sau la piscină, protecția solară rezistentă la apă este indispensabilă. La ieșirea din apă, gradul de protecție scade totuși, crema fiind eficientă între 40 și 80 de minute. Ca atare, trebuie întinsă din nou cremă pe piele.

Majoritatea utilizatorilor de cremă împotriva soarelui o folosesc doar în zilele însorite, dar cerul acoperit poate înșela. Razele UVA pot traversa stratul de nori și reflecta în sticlă, nisip sau apă. Se recomandă prin urmare folosirea cremei în fiecare zi.

Pentru un efect de protecție cât mai ridicat este bine să se folosească pălărie și ochelari de soare în orele cu radiație intensă (între 12h00 și 16h00), alături de loțiunea anti-solară, care blochează o parte din razele UV (circa 96%).

Un studiu realizat de cercetători australieni a demonstrat ceea ce dermatologii știu de multă vreme. Pe lângă că protejează împotriva razelor UV ale soarelui, crema aplicată zilnic pe față încetinește îmbătrânirea tenului. Femeile care își dau în fiecare zi cu astfel de cremă au o piele mai tânără și mai sănătoasă, încheie 7sur7.be.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri