Sanitas l-a informat pe ministrul Sănătăţii despre problemele din 200 de spitale. N. Bănicioiu a invitat la dialog

Data publicării:
proteste medici sanitas

 

"În 200 de spitale nu se mai iau tichete de masă. În unele cazuri, de o lună, în altele, de cinci luni. Oamenii sunt tot mai nemulţumiţi şi am mers să anunţăm Ministerul Sănătăţii şi să cerem să intervină", a declarat miercuri, pentru Mediafax, prim-vicepreşedintele Sanitas, Marius Sepi.

Prim-vicepreşedintele Sanitas a mai precizat că i-a transmis ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, că oamenii încă mai aşteptă să crească salariile după şase ani. Totodată, a adăugat Marius Sepi, ministrului i s-a amintit că până în 3 octombrie ar fi trebuit să le prezinte o propunere în acest sens.

"I-am cerut finanţare mai bună, pentru că mulţi manageri se plâng că nu îşi pot face treaba cu finanţarea actuală", a mai spus liderul sindical.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a arătat, într-un comunicat de presă transmis de minister, că înţelege nevoile profesioniştilor din sistem şi este un susţinător al dialogului permanent, pentru identificarea soluţiilor care să rezolve aceste probleme.

În comunicat se mai precizează că în cadrul discuţiilor cu sindicaliştii s-a discutat despre creşterea alocării bugetare pentru domeniul Sănătăţii, prevederile proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea /Legii -cadru nr 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice /şi identificarea unor soluţii comune//pentru recuperarea drepturilor salariale (tichete, sporuri şi salarii).

"Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas au susţinut măsurile prin care circa 1.200 medici de familie au fost scutiţi de plata sumelor pentru acoperirea unor cheltuieli de administrare şi funcţionare din centrele de permanenţă realizate în perioada 28 mai 2008- 01 iunie 2011. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a susţinut şi măsura prin care se revine la vârsta de pensionare a asistenţilor medicali indiferent de sex, la 65 de ani. Măsura prevede posibilitatea pentru asistenţii medicali pensionaţi în perioada 24 aprilie -15 mai 2014 să fie exceptaţi de la aplicarea art. 30, alin 1, Codul Muncii privind pensionarea la termen. Astfel, un număr de 4.000 de asistenţi şi moaşe ar fi fost pensionaţi, în contextul unui deficit major de personal", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, până în prezent au fost deblocate peste 1.500 de posturi în unităţile sanitare şi serviciile de ambulanţă din subordine, procesul fiind continuu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri