Şantier în spital, bolnavi infectaţi

Data publicării:
renovare spital

E greu să te tratezi când e tot timpul zgomot, dar pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean din Vâlcea nu au de ales. Spitalul se renovează din 2013, iar printre neplăcerile provocate de lucrările prelungite se numără şi aglomerarea mai multor secţii şi infecţiile intraspitaliceşti.

Pe noi ne-a alertat faptul că, în ultima perioadă, din mai până acum, au apărut şapte cazuri (de infecţii, n.r.), ceea ce pentru noi a fost o situaţie deosebită. Se respectă, în cea mai mare parte, circuitul bolnavilor, dar fiind un şantier, practic este foarte greu să respecţi curăţarea saloanelor şi menţinerea condiţiilor de igienă”, spune George Brînzan directorul interimar al Spitalului Judeţean din Râmnicu Vâlcea.

Conducerea i-a izolat pe cei care s-au infectat, dar există un risc ridicat să apară şi alte cazuri, în saloanele în care sunt şi nouă paturi, în loc de patru.

Saloanele sunt foarte aglomerate, curăţenia şi dezinfecţia se fac mai greu”, spune şi Raluca Man, director de îngrijiri medicale.

Conducerea spitalului ar vrea ca lucrările să fie grăbite, să nu mai apară alte cazuri de infecţii.

La etajul al treilea, lucrările au fost efectuate în proporţie de 90%, iar la etajul al doilea, în proporţie de peste 30%. Muncitorii mai au de lucru la etajul întâi şi la parter, iar lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.

Ca să urgenteze lucrările, reprezentanţii spitalului au cerut ajutorul consiliului judeţean.

Sigur că mai există întârzieri. Şi noi suntem nemulţumiţi, săptămâna trecută chiar am impulsionat un pic constructorul pentru că mi s-a părut că e o anumită lentoare”, a afirmat Romulus Bulacu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Numărul de infecţii cu o bacterie periculoasă, clostridia, a crescut alarmant şi în alte spitale din ţară. La Slatina, de exemplu, în 2014 au fost 65 de cazuri. Acum, doar în primele şase luni, au apărut 78 de astfel de îmbolnăviri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri