Sari la conținut

Şase alimente care pot preveni atacul de cord

 

Vişinele

Conţin un nivel ridicat de antioxidanţi şi au efect antiinflamator, ajută la îmbunătăţirea calităţii somnului şi la recuperarea după accidente sportive - dureri musculare, inflamaţii şi slăbiciune.

Avocado

Este o sursă bună de grăsimi monosaturate, care contibuie la scăderea nivelului de colesterol rău, reducând riscul de infarct şi accident cerebral. Este recomandat să se consume măcar o porţie de avocado pe zi.

Merişoare

Sunt utilizate de mult timp în maladiile tractului urinar, însă studii recente au demonstrat că au numeroase alte beneficii - îmbunătăţesc sănătatea inimii şi pe cea orală, previn anumite forme de cancer şi ajută la reducerea efectelor infecţiilor. Au un conţinut ridicat de polifenoli, cu calităţi antioxidante, antiimnflamatoare şi antimicrobiene.

Afine

Cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, vitamine şi minerale pot contribui la menţinerea sănătăţii inimii, a ochilor, îmbunătăţesc funcţiile neuronale şi previn cancerul. Nu în ultimul rând, încetinesc procesul de îmbătrânire, fiind o alternativă ieftină la cremele antirid scumpe.

Seminţele de dovleac

Sunt o sursă bună de proteine, fibre, magneziu, mangan, fosfor, zinc - importante pentru imunitate, creşterea celulară, somn, stare de spirit, sănătatea ochilor şi a pielii.

Seminţele de chia

Popularitatea lor a crescut în ultimii ani şi acest lucru nu este o surpriză, întrucât au un nivel înalt de nutrimente şi sunt slabe caloric. Bogate în antioxidanţi, fibre solubile şi minerale, seminţele de chia sunt o sursă de acizi graşi omega 3 şi conţin mai mult calciu decât laptele.