Scandalul dezinfectanților | Ministrul Sănătății, contrazis de medici

Data publicării:
PATRICIU ACHIMAS CADARIU MIN SANATATII

Este vorba despre testele de contaminare, de bacteriologie luate de pe suprafeţe şi de pe mâini. Aceste teste au verificat eficiența substanțelor dezinfectante, nu concentrația substanţelor dezinfectante. S-au testat doar bacteriile. Nu s-au testat viruși, nu s-au testat spori, nu s-au testat fungi”, a declarat, la RFI România, Bogdan Tănase, preşedintele Alianţei Medicilor.

Nu s-a testat dacă este prezent virusul hepatitei C pe suprafețe sau pe instrumentarul chirurgical sau endoscopic și dacă un pacient care a fost supus unei manevre poate fi infectat cu acest virus. În sistemul de sănătate din România s-a semnalat o bombă și totuși, avionul merge mai departe fără să se oprească, fără ca cineva să își pună măcar o problemă”, a adăugat Bogdan Tănase.

Personal, mă simt în nesiguranță. Personal, nu consider că pacienții sunt în siguranță, așa cum a declarat domnul ministru. Închipuiți-vă că sunteți în avion. Cineva din avion anunță că este o bombă. Evident, avionul aterizează pe aeroportul cel mai spropiat și se duce o anchetă pentru a confirma sau infirma existența unei bombe. În sistemul santitar s-a semnalat existența unei bombe și avionul merge mai departe fără ca cineva să-și pună vreo problemă”, a mai spus preşedintele Alianţei Medicilor din România.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri