Simptomele care anunță hipotiroidismul la copii 

Data publicării:
doctor

Probleme de creștere, acumulare de kilograme, somnolență sau dificultăți de învățare, iată o scurtă listă a simptomelor cu care se pot confrunta copiii care suferă de hipotiroidism. Mai multe despre această boală aflăm de la dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog.

„Hipotiroidismul este o tiroidă leneșă, o tiroidă care nu produce suficienți hormoni.

Simptomele depind de momentul în care se intervine acest deficit de hormoni tiroidieni. Dacă acest deficit intervine în perioada intrauterină, efectele sunt grave: deficit de creștere, de dezvoltare, întârziere în dezvoltarea mintală. Ulterior, depinde de perioada în care apare. Un copil în perioada școlară începe să se îngrașe, să nu mai crească, apar probleme de constipație, pielea devine aspră și uscată. Iar dacă acest deficit apare când pubertatea a fost deja instalată, la fetițe, de exemplu, apar tulburări menstruale, fie întârzieri menstruale, fie sângerări în exces.

Tratamentul este simplu, în cazul unei tiroide leneșe, dăm ceea ce lipsește corpului, adică hormoni tiroidieni. Se ajustează doza, la copiii mici necesarul este mai mare și ulterior doza se scade.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri