Soluție pentru pacienții cu HIV/Sida care au rămas fără medicamente

Data publicării:
medicamente generic getty

Cei peste 100 de pacienți care au fost nevoiți să-și întrerupă tratamentul, ca și cele aproximativ 200 de persoane pentru care medicii au ales schimbarea schemei de tratament ar putea să primească medicamentele necesare cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare.

Încă de astăzi, Ministerul Sănătății a ordonat marilor centre să redirecționeze o parte din stocuri acolo unde acestea nu mai există.

Fără medicamente pentru HIV/ Sida au rămas opt județe, la care se adaugă penitenciarul Jilava. Criza a început în județul Vaslui, în urmă cu aproximativ o lună, însă ea s-a acutizat în această săptămână.

Ministerul Sănătății a decis să facă o conferință de presă la care au participat toți managerii din țară. Concluzia acesteia a fost că blocajul are loc undeva între producători și distribuitori. Producătorii spun că au trimis toate medicamentele, dar distribuitorii se plâng că nu au avut de unde să livreze stocurile.

Agenția Națională a Medicamentului desfășoară o anchetă și discută atât cu producătorii, cât și cu distribuitorii, ca să afle exact unde a fost problema și dacă este vorba, așa cum s-a mai întâmplat și în alte cazuri, despre export paralel, adică dacă medicamentele au fost duse pentru a fi vândute în alte țări, unde prețurile sunt mai mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri