Spital amendat cu 5.000 de lei pentru mizerie

Data publicării:
baie spital varza

Spitalul din Lugoj funcţionează într-o clădire veche de mai bine de un secol, a cărei renovare a început acum patru ani. Reparaţiile avansează însă cu greu.

Nemulţumirile pacienţilor au fost confirmate de un control al Direcţiei pentru Sănătate Publică Timiş.

Nereguli în grupurile sanitare, probleme cu infiltraţii la o zonă din structura clădirii. Şi probleme, iarăşi, cu aprovizionarea cu materiale dezinfectante şi de igienă personală pentru toate grupurile sanitare, spune Dana Şpac, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Spitalul a fost amendat cu 5.000 de lei iar conducerea are termen de trei luni ca să rezolve problemele. Pentru aprovizionare cu materiale medicale, şefii de secţii şi asistentul-şef au primit sancţiuni.

Am stat de vorbă cu angajaţii, în parte îşi recunosc vina şi ca atare am dispus nişte măsuri imediate.(Vor fi sancționați, n.r.) cu avertisment scris”, spune Florin Voichescu, managerul Spitalului Municipal din Lugoj.

În ceea ce priveşte igiena şi reparaţiile, managerul spitalului se plânge de lipsa banilor. În replică, reprezentanţii primăriei spun că anul acesta bugetul spitalului va fi majorat, de la 400.000 de lei anual la un milion de lei.

Exact banii pe care ni i-au cerut, noi în fiecare an şi în plus le-am dat”, spune Francis Boldea, primarului municipiului Lugoj.

Până acum, la spitalul din Lugoj au fost modernizate două secţii şi unitatea de primiri urgenţe, însă pentru secţia de ginecologie sau sălile de naşteri nu s-au găsit bani, deşi aici riscul de-a dezvolta infecţii intraspitaliceşti este cel mai ridicat, potrivit specialiştilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri