Spital condamnat la mizerie. Renovarea şi igienizarea ar costa 2 milioane de euro

Data publicării:
lugoj

În secția de chirurgie a Spitalului Municipal din Lugoj, praful, pânzele pe păianjeni, igrasia și toaletele murdare nu mai sunt o supriză pentru pacienţi.

În ultimii ani, singurele lucrări au fost făcute cu bani proveniţi din sponsorizări.

Am renovat cap-coadă 4 saloane cu băi proprii. Am renovat holul, am igienizat holul și am schimbat caloriferele,” spune Florin Erwin, șef-secție chirurgie.

În secția în care se fac consultații ginecologice, pereții sunt scorojiți și plini de igrasie, iar pacienţii au o singură toaletă disponibilă.

În urmă cu un an, spitalul a fost amendat cu 5.000 lei de inspectorii DSP.

Anul trecut, respectiv februarie 2015, a fost sancționată cu amendă unitatea medicală din Lugoj pentru neefectuarea periodică a lucrărilor de igienizare, respectiv reparații clădiri, instalații sanitare și alte motive încadrate la legislația care prevede igienizarea clădirii,” declară Dana Șpac, purtător de cuvânt DSP Timiș.

De atunci, conducerea spitalului spune că a avut bani doar pentru renovarea maternităţii și a stațiilor de sterilizare.

Ce pot să vă spun se vor reabilita. Se va face o nouă curățenie. Igienizare pe loc,” promite Voichescu Florin, managerul Spitalului Municipal Lugoj.

Anul trecut, tot bugetul spitalului a fost de 4 milioane de lei. A crescut la 7 milioane de lei în 2016, dar tot nu sunt bani pentru lucrări.

Toate nu putem să le facem într-un an, doi. Pentru că suma este absolut fabuloasă, necesară ca să faci un spital. Reabilitarea completăcostă cel puţin două milioane de euro,” spune Francisc Boldea primarul orașului Lugoj.

Pentru modernizarea secţiei de chirurgie, conducerea spitalului a cerut fonduri Ministerului Sănătăţii. Era vorba de 5 milioane de lei, însă nu a primit aceşti bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri