Spital închis după ce a fost modernizat. Motivul: unitatea ar fi urmat să fie transformată în azil

Data publicării:
spital-12

Spitalul din Târgu Frumos a fost închis în 2011, imediat după ce a fost renovat, mobilat modern şi dotat cu echipamente noi. Între timp, un aparat de radiologie performant a ieşit din garanţie fără să fie folosit măcar o singură dată.

S-au făcut investiţii în infrastructură, s-a adus mobilier nou, aparatură nouă, bucătăria nouă. Totul se degradează. Absolut totul”, spune doctorul Adriana Gheorghică, fostul manager al Spitalului Orăşenesc din Târgu Frumos.

Pe lângă această risipă din fonduri publice, închiderea spitalului a reprezentat o adevărată lovitură pentru personalul medical şi pentru oamenii din Târgu Frumos. Doar câţiva din cei 170 de angajaţi ai fostului spitalul lucrează în prezent la centrul de primiri urgenţe din oraş, de care depinde sănătatea celor 55.000 de locuitori.

Centrul de Primiri Urgenţe funcţionează într-un spaţiu îngust, iar medicii de aici spun că au de trei ori mai mulţi pacienţi, de la închiderea spitalului.

Primarul din Târgu Frumos are o soluţie năucitoare. „Vrem să-l închidem şi să-l redeschidem ca şi privat sau public privat. În inventarul Ministerului Sănătăţii încă mai există”, afirmă Ionel Vatamanu, primarul din Târgu Frumos.

Uşor de zis, greu de făcut. Clădirea în care funcţiona spitalul este în conservare şi structura de rezistenţă este afectată. Fostul ministrul al Sănătăţii, Cseke Attila, a fost cel care a decis închiderea spitalului din Târgu Frumos. Motivul: transformarea clădirii în azil pentru bătrâni. Autoriăţile n-au ţinut cont că un astfel de cămin există la doar câteva sute de metri distanţă.

Spitalul din Târgu Frumos avea, printre altele, secţii de cardiologie, ginecologie, gastroenterologie şi inclusiv pediatrie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri