Spitale rele, spitale bune. În Constanţa nu au pază, în Zalău, pacienţii primesc mâncare pe tăvi izoterme

Data publicării:
spital zalau

De două zile, în spitalul CFR din Constanţa intră şi iese cine vrea, fără să fie întrebat. Cei trei paznici, care până recent păzeau intrarea nu au mai venit la muncă.

Pus în faţa faptului împlinit, managerul spitalului a fost nevoit să se descurce cum a putut. Problema securităţii a trecut în vigilenţa femeilor de serviciu.

Pe lângă datoria de 160.000 de lei către firma de pază, spitalul trebuie să plătească şi firmei de catering 110 mii de lei. Cât despre medicamente, nici nu poate fi vorba, pentru că bugetul spitalului este prea mic. Toate problemele financiare au făcut ca anul trecut spitalul să fie la un pas de închidere.

Condiții occidentale în spitalul din Zalău. Pacienţii beneficiază si de mediatori în relaţia cu medicii

La Zalău, condiţiile sunt cu totul altele. Spitalul are o bucătărie performantă, iar mâncarea ajunge la pacienţi în tăvi speciale, izoterme, care costă 80 de euro fiecare.

Din 2012, atunci când au fost făcute renovări, conducerea spitalului nu mai are frică de amenzi pentru că ar da mâncare rece la pacienţi.

Sistemul de distribuţie a hranei a costat 200.000 de euro, bani donaţi de o fabrică locală.

Dacă sunt nemulţumiţi, pacienţii pot în plus să facă plângere la Serviciul Reprezentantului Pacientului. Tot de aici află unde pot merge pentru a-şi rezolva problemele.

Spitalul din Zalău a fost renovat în 2011, cu 9 milioane de euro, bani de la Consiliul Judeţean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri