Spitalul fără infirmiere

Data publicării:
asistenta captura tv

La secţia de copii, pe timp de noapte, nu este nicio infirmieră, la cele 15 paturi. Aşa că medicii şi asistentele de gardă se descurcă cum pot.

Lidia Popescu, Șef de Secție - Chirurgie - Ortopedie Pediatrică: „Dacă eu sunt de gardă si nu am pe tura decât o asistentă și am nevoie de rezultatul unor analize, investigații, ea merge să aducă buletinele de analiză, radiografiile. Dar în intervalul respectiv trebuie să rămână cineva pe secție care să supravegheze pacienții.”

Lucrurile stau prost şi la cardiologie. Sunt doar 2 infirmiere pe tură, când ar trebui să fie cel puţin cinci.

Cristian Jianu, purtător de cuvânt Spitalul Județean : „Nu poți să iei tot bugetul spitalului și să-l dai pe salarii. Trebuie să oprești circa 40-50% pentru medicamente, întreținere, curent și așa mai departe.”

Iar lipsa infirmierelor o resimt şi pacienţii.

O asistentă la 20 de copii...Si face treaba infirmierei. Da și trebuie să o ajute și pe mama care a născut atunci.”

***

„Lipsa banilor...păi și banii din fondul de sănătate unde se duc?! CAS-ul unde se duce?! Nu pe sănătate?! Deci să angajeze personal.”

Banii pentru spital vin de la Casa de Asigurări de Sănătate Mehedinţi. Conducerea spune că e vorba de o problemă de organizare în spital.

Ion Mâţu, președinte CAS Mehedinți: „Sunt discordanțe între serviciile medicale în Spitalul Județean. Un serviciu are mai multe, celălalt are mai puține.”

Spitalul din Mehedinţi este în subordinea CJ. Reprezentanții instituției au refuzat însă să comenteze.

Andrei Marinaș, reporter Digi24: „Nimeni din conducerea CJ Mehedinți nu a fost de găsit astăzi pentru a ne răspunde la întrebări și pentru a lămuri problemele cu care se confruntă Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin.”

Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin are un buget anual de 5,5 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri