Studii. Într-o maşină pot fi de nouă ori mai multe bacterii decât într-o toaletă publică

Data publicării:
masina-1

Astfel se pot înmulţi îngrijorător bacterii precum "bacillus cereus" sau anumite tulpini de stafilococi.

Medicii recomandă să mâncăm cât mai rar la volan, iar în cazul în care se întâmplă să aruncăm resturile imediat la un coş de gunoi.

Atenţie şi la băuturile consumate la volan! Un scaun ud creşte umiditatea în maşină şi favorizează astfel dezvoltarea bacteriilor şi a mucegaiurilor.

Conform unor studii ale cercetătorilor britanici, într-o maşină pot fi de 9 ori mai multe bacterii decât într-o toaletă publică! Iar printre cele mai murdare locuri sunt schimbătorul de viteze, volanul şi mânerul portierei, pentru că acestea intră cel mai des în contact cu mâinile noastre.

Statisticile arată de asemenea că cele mai murdare maşini sunt cele ale căror proprietari au animale de companie sau copii.

Ce putem face? Răspunsul este simplu! Să curăţăm maşina. Nu doar la spălătorie, o dată pe săptămâna, ci şi cât putem de des cu şerveţele antibacteriene. Realitatea arată însă altfel: un sfert dintre şoferi curăţă interiorul maşinii o singură dată pe an. Iar cel mai neglijat este portbagajul, unde sunt aruncate o mulţime de lucruri, printre care şi cumpărăturile.

Maşina mai poate fi periculoasă şi din cauza mucegaiurilor care se pot dezvolta în sistemul de ventilaţie. Acestea pot da dureri de cap, de stomac sau pot favoriza apariţia crizelor de astm. De aceea, este recomandată schimbarea filtrului de aer atunci când în maşină începe să miroase urât.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri