Suspecţi de Ebola stârnesc panică în lume. Evacuări din aeroporturi şi gări, primele teste ale unui vaccin

Data publicării:
teste vaccin ebola

Zborul Emirates 237 venea de la Dubai, iar cele cinci persoane care au prezentat simptomele virusului Ebola se întorceau din Arabia Saudită, relatează presa americană. Un oficial al Autorităţilor Aeroportuare din Massachusetts a dat asigurări că niciuna dintre persoanele bolnave nu a călătorit în Africa de Vest. Imediat cum avionul s-a oprit pe pistă, medici îmbrăcaţi în costume de protecţie s-au urcat la bord şi i-au escortat la spitale pe pasagerii cu probleme. Potrivit Boston Globe, testele preliminare pentru doi pasageri au ieşit negative.

Autorităţile americane iau foarte în serios riscul prezentat de epidemia de Ebola, după ce o persoană a contractat virusul febrei hemoragice pe teritoriul Statelor Unite. Este vorba despre infirmiera care l-a îngrijit, în spitalul din Texas, pe cetăţeanul liberian care a murit de Ebola săptămâna trecută.

„Ea este acum îngrijită şi, din câte ştim, este stabilă din punct de vedere clinic. Nu ştim cum a fost infectată această persoană în unitatea de izolare, aşa că este posibil ca şi alte persoane să fi fost infectate, aşa că noi le considerăm ca fiind în pericol şi facem o anchetă amănunţită”, a spus Thomas Frieden, directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor

Între timp, Canada a anunţat că a început testarea vaccinului contra virusului. Iar Europa continuă să urmărească situaţia infirmierei din Spania care este în continuare în stare gravă. Pe de altă parte, autorităţile sanitare de la Madrid au dat asigurări că situaţia este ţinută sub control.

În prezent, nu există în Spania o altă persoană care ar putea să transmită virusul Ebola în afara pacientei care este izolată”, a spus Fernando Rodríguez Artalejo, oficial din cadrul Ministerului spaniol al Sănătăţii. 

Un incident produs la Praga arată că nu toate statele UE sunt pregătite pentru apariţia unor cazuri de Ebola. În gara principală din capitala Cehiei, un bărbat de culoare care prezenta simptome ale febrei hemoragice a fost preluat de acolo într-un scaun cu rotile şi acoperit cu un sac de plastic. În cele din urmă, medicii au aflat că este doar răcit şi nu contaminat cu Ebola.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri