Tehnologie 3D pentru un zâmbet perfect. Un robot dentar realizează fațete și coroane în timp record

Data publicării:
tehnologie

Pentru a realiza un dinte artificial, în mod normal se folosește un mulaj pentru a lua formă, iar apoi acesta este trimis la un tehnician dentar pentru a-l realiza. Cu ajutorul tehnologiei avansate, însă, lucrarea este gata în mai puțin de 10 minute.

„Dintele respectiv va fi pregătit, după care se va realiza o scanare. Amprentarea clasică se va înlocui cu o scanare optică, digitală”, spune Curtnazar Varol, medic dentist.

Mai întâi se fotografiază cavitatea bucală, iar cu ajutorul unui program este generat un dinte tridimensional, în funcție de poziția dinților vecini. Precizia este cea care face diferența între tehnica aceasta și cea veche.

Dimensiunile dintelui sunt apoi trimise către robotul care va realiza lucrarea. Dacă este nevoie de o lucrare complexă, medicii folosesc tot mulajul dentar. Acesta este scanat în cel mai mic detaliu, iar datele sunt trimise către robot.

„Se pot realiza aproape toate tipurile de lucrări proteice fixe. Vorbim aici despre fațete dentare, incrustații dentare din ceramică, coroane, punți, lucrări pe implanturi dentare, aproape orice. Al treilea pas reprezintă fixarea coroniței în cavitatea orală și pacientul este gata cu tratamentul”, explică medicul dentist Curtnazar Varol.

O coroană dentară realizată cu ajutorul robotului costă aproximativ 200 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri