Tehnologii dentare avansate: Vindecarea unui implant dentar, mai rapidă

Data publicării:
implant

Implantul dentar este un dispozitiv medical ce imită perfect rădăcina unui dinte natural care lipseşte. De obicei, după intervenţie se aşteaptă între patru şi şase luni pentru vindecare şi abia apoi se poate fixa coroana. Vestea bună este că durata poate fi redusă cu ajutorul unei tehnologii care foloseşte plasma pacientului.

„Procedura este simplă. Se recoltează sânge de la pacient, după care se centrifughează şi se obţine din el o plasmă bogată în factori de creştere”, explică doctor Adel Maasarani, medic chirurg maxilo-facial.

Plasma obţinută se aplică peste implant. Astfel, refacerea poate fi chiar şi de şapte ori mai rapidă, conform medicilor.

Nu există un material în plus pe care să îl folosim. Este materialul propriu al pacientului. Scade foarte mult gradul de inflamaţie şi creşte vindecarea”, a spus medicul Adel Maasarani.

Tehnologia este contraindicată fumătorilor, dar şi persoanelor care suferă de diabet. De aceea, analizele sunt obligatorii.

Prima etapă este o anamneză cât mai corectă şi cât mai amănunţită. Ar trebui să facem şi un set de analize de sânge să vedem nişte parametri biologici şi, evident, radiografiile şi computerele tomografe, care trebuie făcute înainte de orice implant”, a completat medicul.

Preţul unui implant care foloseşte sângele pacientului variază de la o clinică la alta. Poate costa între 1.000 şi 1.500 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri