Timișoara. Medicii vor opera un pacient de 300 de kilograme

Data publicării:
pacient obez robert

Medicii i-au pus lui Robert Cogeanu un diagnostic cumplit acum cinci ani: obezitate morbidă. Adică organele interne îi pot ceda oricând, sub presiunea celor 200 de kilgrame pe care le are în plus faţă de o persoană cu vârsta şi înălţimea lui. Din cauza bolii, nu a reuşit să aibă o familie şi a fost nevoit să se pensioneze acum 14 ani.

A căzut într-o depresie și an de an s-a îngrăşat, dar în ultimele şase luni, enorm, enorm! A luat aproape 50 de centimetri în circumferinţă, în ultimele două luni, n-a mai putut merge deloc”, spune Petre Cogeanu, tatăl pacientului.

Bărbatul a cerut ajutorul mai multor medici, dar niciunul nu s-a încumetat să facă operaţia care să îi micşoreze stomacul.

Am fost la spital la noi, la Paşcani, după aia am fost la Iaşi, la Bucureşti. Tata a vorbit cu mai mulţi medici de la Iaşi, toţi spuneau că s-ar apuca, dar le e frică, pentru că trebuie să slăbesc măcar 100 de kilograme”, a povestit pacientul.

Operaţia pe care medicii din Timişoara i-o vor face lui Robert se numeşte secţionare longitudinală a stomacului. Intervenţia îl va forţa pe pacient să mânânce mai puţin şi să ţină un regim alimentar strict.

El va începe să scadă în greutate, scăderea ponderală va fi în general, la aceşti pacienţi, de ordinul a 30-40-50 de kilograme pe lună, după care scăderea nu mai este aşa de brutală, ci progresivă, în aşa fel încât după un an de zile să ajungă la 150 de kilograme”, a explicat Constantin Duţă, medic chirurg la Spitalul Judeţean Timişoara.

Operaţia costă câteva mii de euro şi nu este decontată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Impresionaţi de drama bărbatului, mai mulţi oameni de afaceri din Timişoara au plătit ei intervenţia. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri