Timişoara. Secţie de spital, dotată din sponsorizări

Data publicării:
clinica cardio spital

Este un spaţiu impropriu pentru orice spital, dar mai ales pentru o astfel de secţie, în care, după ce sunt operaţi, pacienţii nu se mai pot descurca singuri pentru o vreme.

„Nu trece targa prin uşă, cărucioarele pe care le avem noi de sprijin la cei care nu se pot deplasa pe picioarele lor şi considerăm că și personalul este foarte redus”, a afirmat Valentin Pădurean, pacient.

Sunt foarte mulţi pacienţi amputaţi, sunt foarte mulţi pacienţi cu plastii care trebuie ajutaţi şi revascularizati şi nu pot să se deplaseze singuri”, s-a plâns Simona Banciu, asistenta şefă Clinica de Chirurgie Vasculară.

150.000 de euro ar fi necesari pentru ca imaginea secţiei să fie cu totul alta. Deocamdată medicii au reuşit să strângă doar 50.000 de euro. Şi nu pierd vremea. Au şi început o parte din lucrările de modernizare.

Muncitorii refac instalaţia electrică şi sanitară, iar mai apoi vor trece la dotarea secţiei cu echipamente vitale pentru pacienţi. Sunt doar primii paşi spre normalitate, spun medicii de aici.

Fiecare pacient va avea posibilitatea să alarmeze, să semnalizeze de la pat asistenţă, de asemenea fiecare pat va putea fi conectat la un monitor care să evalueze în timp real starea pacientului. Fiecare pat va avea lumina individuală, băile vor fi dotate cu accesorii pentru persoane cu dizabilităţi”, a declarat prof.dr. Mihai Ionac, şeful secţiei de Chirurgie Vasculară şi Microchirurgie Reconstructivă, Spitalul Judeţean din Timişoara.

Banii investiţi provin în mare parte din sponsorizări. Anual, la Clinica de Chirurgie Vasculară din Timişoara sunt trataţi peste 3000 de pacienţi, din 7 judeţe. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri