TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Cum spargem nuca de cocos

Data publicării:
cocos

Primul pas pe care trebuie să îl urmaţi este să vă asiguraţi că nuca de cocos este de curând culeasă. Pentru asta, duceţi-o la ureche şi agitaţi-o. Cu cât simţiti că are mai mult suc în interior, cu atât înseamnă că este mai proaspătă. Evitaţi-le pe cele goale! Acestea vor fi uscate şi lipsite de aromă.

Pasul 2: înainte de a o sparge, trebuie să îi goliţi sucul din interior. Orice nucă de cocos are trei orificii, însă doar unul este moale. Îl găsiţi doar încercându-le pe toate. Cu ajutorului unui cuţit cu vârful ascuţit sau al unui tirbuşon găuriţi nuca de cocos şi goliţi conţinutul. Sucul poate fi băut ca atare sau poate fi folosit într-o reţetă.

Pasul 3: După ce aţi golit sucul trebuie să spargeţi nuca de cocos pentru a ajunge la pulpă. Există două variante:

Prima este: înveliţi fructul într-un prosop de bucătărie, aşezaţi-l pe o suprafaţă dură şi cu ajutorul unui ciocan de bucătărie veţi obţine două jumătăţi sau chiar mai multe bucăţi din nuca de cocos. Urmează partea ceva mai minuţioasă: desprindeţi pulpa de pe partea lemnoasă a nucii cu ajutorul unui cuţit. Dacă nu se desprinde uşor, înseamnă că fructul nu a fost proaspăt. A doua metodă: loviţi uşor nuca de cocos, dar de mai multe ori, cu ajutorul unui cuţit sau ciocan de bucătărie. Veţi vedea că uşor-uşor se va crăpa.

Pulpa obţinută o puteţi consuma pe loc, este delicioasă! Sau o puteţi transforma în lapte de cocos. Reţeta este extrem de simplă: puneţi pulpa într-un blender, adăugaţi apă cât să acopere bucăţile de cocos şi mixaţi. Dacă pasta va fi prea groasă puteţi să mai adăugaţi apă, până ajungeţi la o consistenţă lichidă. Treceţi apoi amestecul obţinut printr-o sită foarte fină. Astfel veţi separa fulgii de cocos de lapte. Veţi obţine un lichid alb, de culoarea şi consistenţa laptelui de vacă. Pentru un plus de aromă, turnaţi şi sucul pe care l-aţi scurs iniţial din nuca de cocos.

Fulgii rămaşi îi puteţi folosi în prăjituri. Sunt mult mai aromaţi decât cei din comerţ.

Dacă nu faceţi lapte, dar nici nu consumaţi toată pulpa, bucăţile rămase puneţi-le într-un castron, acoperiţi-le cu apă şi astfel le puteţi păstra câteva zile în frigider.

La capitolul beneficii, nuca de cocos este considerată un fruct minune. Consumată cu regularitate, creşte nivelul colesterolului bun din sânge, previne accidentele vasculare cerebrale şi menţine un creier sănătos, ajutând în prevenţia unor boli precum Parkinson sau Alzheimer.

În plus, întăreşte inima şi este recomandată în curele de slăbire, mulţumită grăsimilor saturate care sunt transformate de organism în energie în loc să fie stocate sub formă de ţesut adipos.

Cercetătorii irlandezi spun că nuca de cocos nu este apreciată nici pe departe la valoarea ei. Aceştia au descoperit că uleiul din nucă de cocos adăugat în pasta de dinţi omoară bacteriile care cauzează cariile. Iar pentru doamnele care au probleme cu celulita şi vergeturile, este indicat masajul cu ulei de cocos de câteva ori pe săptămână. Bineînţeles, dacă acestea vor consuma şi pulpă de cocos, cu siguranţă vor avea o piele fină, fermă şi sănătoasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri