Tot mai mulţi copii se nasc prematur în Iaşi. Bebeluşii, câte doi într-un incubator

Data publicării:
incubatoare

Numărul femeilor care nasc înainte de termen creşte de la o lună la alta. La Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, în cele 60 de incubatoare din secția de Neonatologie stau 85 de bebeluşi născuți prematur. Cadrele medicale spun că nu s-au mai confruntat cu o astfel de situație şi sunt nevoite să ţină câte doi copii în incubator.

Foto: SpitalCuzaVodăIaşi.ro

Una dintre principalele cauze care duc la naşterea prematură, spun specialiştii, este fumatul în timpul sarcinii. Una din zece gravide nu renunță la acest viciu nici măcar în ultimul trimestru.

Obezitatea, consumul de alcool, dar şi faptul că mamele nu merg la controale medicale sunt alte cauze ale naşterii înainte de termen.

Cadrele medicale spun că sunt depăşite de situație şi fac cu greu față în condițiile în care o asistentă trebuie să aibă grijă de 18 bebeluşi.

Potrivit statisticilor, jumătate dintre copiii care mor în primele săptămâni de viață sunt născuți prematur. De altfel, procentul acestor naşteri în România este de 8%, în comparație cu 6% - media în alte țări europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri