Turul Transilvaniei pe două roți

Data publicării:
bicicleta

Vara nu se dă plecată, aşa că mai este vreme şi pentru o plimbare cu bicicleta. Digi24 şi DigiFM vă propun un tur al Transilvaniei pe două roţi, prin ţinuturi de poveste. Jurnalistul Digi24 Lucian Mîndruţă conduce grupul de 55 de ciclişti. Au pornit în această dimineaţă din Cluj-Napoca şi au ajuns la Târgu Mureş. Mâine dimineaţă pornesc spre oraşul medieval Sighişoara.

O sută de kilometri prin locuri de poveste. Este aventura din acest weekend a 55 de biciclişti. Ei au pornit din Cluj-Napoca şi vor să descopere şi să savureze fiecare peisaj din Transilvania. Astfel că nu vor merge cu mai mult de 20 de kilometri pe oră.

Astăzi mergem la Târgu-Mureş pe un drum care evită cu dibăcie DN1 ca să nu deranjăm traficul şi nici el pe noi. Avem cam 100 de kilometri, niște dealuri destul de avansate pentru antrenamentul nostru, dar am ales traseul pentru peisaj, pentru bucuria de a pedala într-un loc extaordinar de frumos”, spune Lucian Mîndruţă.

Cel mai tânăr participant are nouă ani. Vârsta fragedă nu o împiedică să se aventureze cu bicicleta pe trasee dificile.

Eu am mai fost şi e destul de plăcut. Îmi place să merg în această tură pentru că pur şi simplu imi plac peisajele”, spune Daria Mateescu, participant.

Cei peste 50 de bicicliști care i s-au mai alăturat sunt pentru prima oară, fie sunt „veterani” ai turelor la mare:

  • Îmi place foarte mult la munte şi e a doua oară când vin. Din toate turele organizate de Lucian e singura la care am participat.
  • E prima experienţă. O să fie distactiv cred. Pentru distracţie, pentru exerciţiu şi sper să avem vreme bună.
  • Am aflat de la tata care a fost în tură la mare şi am fost puţin invidios că nu m-am înscris. Am decis să fac toate turele pe care le ţine Lucian Mîndruţă.

Nu este prima tură cu bicicleta prin Transilvania organizată de Lucian Mîndruţă. S-a îndrăgostit de peisajele din „Toscana de România”, cum îi place să îi spună, în 2015 şi a decis să se întoarcă.

M-am întors ca să arăt încă unor oameni că România are nişte locuri atât de frumoase încât nu mai e nevoie să pleci până in Italia. Totul e să le descoperi. Tura asta este şi o parte a unui efort de a-i învăţa pe oameni să se deplaseze fără fum”, mai spune Lucian Mîndruță.

În acest an au mai fost organizate ture cu bicicleta în Delta Dunării, la mare, dar şi la munte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri