Ultima tendinţă în fitness este inspirată de bebeluşi

Data actualizării: Data publicării:
fitness
Foto: Instagram

Mişcările la care te-ai fi aşteptat să le vezi mai degrabă într-o creşă le vei vedea de acum înainte în sălile de fitness. Specialiştii estimează că exerciţiul care antrenează mai multe grupe de muşchi folosindu-se de greutatea corpului va fi introdus în multe programe de antrenament, numărându-se printre trendurile din fitness de anul viitor.

fitness
Foto: Instagram

Mersul târâş presupune deplasarea pe podea şi se foloseşte de greutatea corpului. Unul dintre avantaje este că, pe lângă faptul că îţi tonifică musculatura, nu necesită echipament special, putând fi efectuat oriunde.

Mersul târâş este benefic din mai multe motive. Este un exerciţiu care presupune efort pentru a menţine o poziţie sub presiune. Ajută nu numai la creşterea forţei, dar şi a rezistenţei. De asemenea, există studii care arată că aceste mişcări sunt benefice şi pentru persoanele cu hipertensiune, dar şi pentru cei care se confruntă cu dureri de spate,” explică Ally Gray, antrenor personal, citat de Independent.

Pot începătorii să încerce aceste mişcări fără riscuri? Da, dar treptat şi cu precauţie, recomandă Gray.

Încearcă mersul bebeluşului, aşa cum ai făcut pe vremea când erai copil. Plasează mâinile depărtate pe podea, la acelaşi nivel cu şoldurile, asigurându-te că sunt pe aceeaşi linie cu genunchii. Apoi încearcă să te deplasezi în faţă şi în spate. După câteva astfel de mişcări, treci la următorul nivel. Încordează pieptul şi încearcă să ridici uşor genunchii de pe podea, păstrând aceeaşi poziţie,” explică antrenorul. Repetă mersul înainte şi înapoi, timp în care te asiguri că menţii poziţia corectă şi că greutatea este distribuită egal. De asemenea, încearcă să păstrezi pelvisul drept, fără să-l răsuceşti. După ce te obişnuieşti cu mişcările, poţi să introduci aceste exerciţii în programul tău de antrenament.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmează recomandările antrenorului Ally Gray pentru un exerciţiu eficient pe care îl poţi face acasă.

Aşază-te în poziţia pentru efectuat flotări, cu mâinile în faţă, sub umeri. Pune genunchii pe podea, depărtaţi, la nivelul şoldurilor. Ridică uşor genunchii de pe podea, sprijinindu-te în mâini şi picioare. Menţine spatele într-o poziţie paralelă cu podeaua. Deplasează-te ca o felină la vânătoare, înainte şi înapoi.

Atenţie la suprafaţa pe care execuţi mişcările şi protejează-ţi genunchii şi încheieturile! Încearcă nu pui presiune doar pe o parte a corpului şi distribuie greutatea corpului în mod egal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri