Un medic al ONU contaminat cu Ebola a murit într-un spital din Germania

Data publicării:
ebola please don t enter 1

"Pacientul bolnav de febră Ebola a murit în cursul nopţii la clinica St. Georg din Leipzig", a anunţat instituţia medicală într-un comunicat, potrivit Mediafax.

"În pofida îngrijirilor medicale intensive şi eforturilor personalului medical, colaboratorul ONU în vârstă de 56 de ani a murit din cauza bolii infecţioase". Informaţii suplimentare vor fi furnizate în cursul zilei.

Acest bărbat era unul dintre cei trei pacienţi contaminaţi cu Ebola pe care Germania i-a găzduit până în prezent. La 4 octombrie, primul bolnav, un expert senegalez al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a putut părăsi spitalul din Hamburg după ce s-a vindecat.

Un alt bolnav, un medic ugandez care lucra pentru o organizaţie umanitară italiană, este îngrijit de la 3 octombrie la un spital din Frankfurt.

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte marţi la New York pentru a discuta despre propagarea virusului Ebola, care s-a soldat cu peste 4.000 de morţi. Preşedintele american Barack Obama şi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, au făcut apel la comunitatea internaţională să-şi dubleze eforturile pentru a face faţă epidemiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri