Un tânăr care a suferit o operație unică în lume în urmă cu 16 ani s-a căsătorit. La nuntă a venit și chirurgul elvețian

Data publicării:
medic si pacienti

Aceste momente erau greu de imaginat în urmă cu 16 ani, pe când Horaţiu avea doar 13 ani şi grave probleme de sănătate. După luni întregi de investigaţii şi intervenţii chirurgicale, medicii i-au pus un diagnostic crunt: avea o parte a intestinului strangulat, lucru care îi provoca dureri din ce în ce mai greu de suportat, stări de rău, dar mai presus de toate îi punea în pericol viața.

Am fost transferat în Elveţia, acolo s-a constatat că se impune efectuarea unei operaţii de transplant de intestin subţire, eu nemaiavând intestin subţire deloc", povestește Horațiu Crișan.

O astfel de operaţie nu se mai făcuse nicăieri în lume, dar un chirurg elveţian a fost cel care şi-a asumat rolul de deschizător de drumuri. Rămânea problema donatorului, însă când Octavian, fratele geamăn al lui Horaţiu, a aflat că-i poate salva viaţa, n-a stat o clipă pe gânduri.

I-am spus că dacă trebuie să merg pe jos până acolo eu mă duc când e vorba de fratele meu. Am suferit foarte mult şi într-un fel această experienţă de viaţă ne-a unit şi mai mult", spune Octavian Crișan, fratele lui Horațiu.

Intervenţia a fost un succes, ambii fraţi gemeni sunt perfect sănătoşi acum, iar după 16 ani de la operație, Horaţiu şi-a întemeiat o familie. Alături i-au fost nu doar rudele din România, ci şi medicul care i-a salvat viaţa şi de care tânărul este în continuare foarte apropiat.

Aş îndrăzni să spun că este a doua cea mai importantă zi după cea din '98, din 30 aprilie. Da, întreaga mea familie este aici, întreaga mea familie elveţiană, cum îmi place mie să-i numesc pe profesorul Morel şi soţia dumnealui, sunt şi ei aici”, a mărturisit Horațiu Crișan.

Datorită cadoului din partea fratelui său, Horaţiu este astăzi în viaţă, duce o viaţă normală şi se căsătoreştre astăzi, aşa că este o plăcere să fiu aici”, a declarat dr. Philippe Morel.

Profesorul Philippe Morel este autorul primului transplant intestinal din lume între gemeni monovitelini. Autorităţile din Braşov i-au oferit titlul de Profesor Onorific al Universității Transilvania din Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri