Utilitar | Condiţiile pe care trebuie să le îndepliniţi pentru a deveni donator de sânge

Data publicării:
transfuzie sange flacoane crop digi

Primul pas este să vă prezentaţi la Centrul de Transfuzie Sanguină, cu un act de identitate asupra dumneavoastră. Acolo veţi completa un chestionar pentru a vedea dacă sunteţi apt de donare.

Vârsta trebuie să fie cuprinsă între 18 şi 60 de ani, iar greutatea de peste 50 de kilograme. Pulsul regulat şi o tensiune arterială bună sunt alte condiţii care trebuie bifate.

Nu sunt acceptaţi cei care au avut intervenţii chirurgicale în ultimele 6 luni, care au consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării si femeile însărcinate.

Înainte de a dona, dimineaţa, puteţi lua un mic dejun lejer, din legume sau fructe. Dacă sunteţi fumător, este indicat să vă abţineţi înainte, dar şi după donare cu o oră. Dormiţi noaptea înainte de a dona sânge, iar după consumaţi mai multe lichide.

Cel care donează sânge primeşte o zi liberă de la locul de muncă, 50% reducere la abonamentul pentru transportul în comun pentru o lună şi tichete de masă. Bărbaţii nu pot face mai mult de 5 donări pe an, iar femeile maximum 3.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri