Varicela făcută la maturitate poate cauza boli de piele

Data publicării:
vaccin mediafax-4

Boala apare cel mai adesea în sezonul rece. În Bacău, numărul bolnavilor s-a dublat în primele trei luni ale anului. Peste 300 de cazuri s-au înregistrat, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică. Ultimul focar a fost în luna aprilie, când s-au îmbolnăvit peste douăzeci de copii dintr-o grădiniţă.

Există vaccin contra varicelei, însă el nu se încadrează în programul naţional de imunizări, asigurat gratuit. Vaccinul costă aproximativ 180 de lei.

Vaccinul poate fi făcut începând de la vârsta de 9 luni. În general, se recomandă în jurul vârstei de un an prima doză. Pentru o imunitate solidă este nevoie de două doze la interval de minim șase săptămâni între ele”, a afirmat Ioana Alina Anca, medic pediatru.

Nici adulţii nu sunt feriţi de această boală. Vărsatul de vânt făcut la maturitate poate cauza boli de piele şi multe complicaţii.

„Sunt periculoase mai ales dacă apar la o gravidă care nu a făcut vreuna dintre bolile copilăriei. Virusurile se pot transmite placentar şi atunci afectează produsul de concepţie”, a explicat Marian Ionescu, medic.

Tratamentul este simplu şi nu costă mai mult de douăzeci de lei.

Cazurile uşoare de varicelă se pot trata acasă. Scărpinarea şi ruperea acestor vezicule duce la formarea unei cruste şi se pot infecta cu bacterii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri