VIDEO. Cel mai mare spital din Oltenia arată ca o clădire abandonată

Data publicării:
spital mizerie

Încă de la intrare, Spitalul Judeţean Craiova îi întâmpină pe cei care ajung aici cu o uşă pe care s-a scorojit vopseaua şi cu pânze de păianjen.

Dacă nu ar fi câţiva pacienţi pe holuri, s-ar putea spune că este o clădire abandonată. Băile sunt pline de igrasie şi gunoaie. Bolnavii internaţi în Secţia de Ortopedie spun că le este teamă că se vor îmbolnăvi.

Nu au unde să facă duş, iar pe pereţii care nu au mai văzut vopsea nouă de 40 de ani umblă gândaci.

GALERIE FOTO. Mizeria din Spitalul Județean de Urgență Craiova, un focar de infecție

Deşi nu pare, în spital sunt angajate mai multe femei de serviciu.

Managerul spune că două secţii, Maternitatea şi Pediatria, au fost renovate în 2014. Iar restul spitalului ar urma să fie modernizat anul acesta. Pentru că nu prea sunt bani, lucrările vor fi făcute de deţinuţii de la penitenciarul din oraş.

„Spitalul de Urgenţă, începând cu 2014, a intrat într-un proces de renovare a secţiilor care nu au fost renovate niciodată. Sunt secţii unde în băi nu s-a intrat de 40 de ani, motiv pentru care am încheiat un contract cu cei de la penitenciar şi împreună cu ei încercăm să aducem la normal condiţiile de cazare ale bolnavilor”, a declarat Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova este cea mai mare unitate medicală din Oltenia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri