VIDEO. Doi români au escaladat cel mai înalt horn din Europa

Data actualizării: Data publicării:
horn

Doi tineri din Timişoara au o pasiune neobişnuită şi periculoasă. Ei escaladează cele mai înalte turnuri din Europa, fără măsuri de siguranţă, şi se laudă pe internet cu isprăvile lor. Cel mai recent filmuleţ postat îi arată în timp ce jonglează cu fructe pe cel mai înalt horn de pe continent.

Pe o fâşie de doar câţiva centimetri, Flaviu se plimbă fără nicio reţinere. Ştie că acolo, la 360 de metri înălţime, orice greşeală e fatală! Dar e convins că experienţa e mare lui atracție. Alături de el e iubita sa, Dina Zaur, pasionată şi ea de înălţimi. Hornul pe care l-au escaladat este în apropiere de Maribor, în Slovenia.

„Mi-am dorit să fac asta de mult timp, a fost un sentiment plăcut. Ce să zic, o aventură plină de peripeţii! A trebuit să conducem până acolo, drum lung, şi nu am mers pentru o certitudine. Nu ştiam cum anume exact va fi şi dacă vom reuşi”, spune Flaviu Cernescu.

Cei 360 de metri i-au parcurs cam într-o oră.

„Am mers foarte repede, mai repede decât ne aşteptam, date fiind dificultăţile şi incertitudinea pe care le-am avut, nu ştiam pe unde şi cum să îl abordăm”, adaugă tânărul.

Flaviu Cernescu a mai escaladat alte 20 de vârfuri fără sisteme de siguranţă. Printre acestea, hornul din Baia Mare - cel mai înalt din România -, coşul termocentralei din Oradea sau cel al unui CET din Piteşti.

Atât Flaviu, cât şi postul nostru de televiziune descurajează astfel de practici - escalada fără sisteme de siguranţă şi fără supravegherea unui profesionist.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri