Vis devenit realitate. Doi bucureșteni și-au construit un castel în Valea Zânelor

Data publicării:
castel de lut

Doi bucureșteni au abandonat Bucureștiul și au decis să se mute în județul Sibiu, unde și-au ăus în aplicare visul de a trăi într-un castel. Acum doi ani, Gabriela şi Răzvan Vasile s-au mutat în Valea cu Zâne. Casa lor trebuia să fie una care să se integreze în decor, aşa că şi-au construit propriul castel, fie el şi unul de lut. Locul a devenit între timp punct de atracţie pentru mii de turişti. 

Se spune că, la prima tinereţe, îți dorești mai mulți bani, iar la a doua, mai mult timp. Au trăit-o pe pielea lor doi soţi, angajați în companii multinaționale, cu salarii mari dar şi cu stres pe măsură.

Am lucrat în domeniul publicității, după care și soția. Și faptul că aglomerația urbană, stresul de zi cu zi... Numai în momentul când te urci în mașină și trebuie să știi că ajungi dintr-un capăt în celălalt al orașului devine un stres”, a explicat Răzvan Vasile, proprietarul Castelului de Lut.

Când în familie a apărut şi un copil, cei doi au decis să se retragă în mijlocul naturii, departe de poluare şi aglomeraţia din oraş.

Ca să trăiască la ţară aveau nevoie de bani. Au decis să își construiască o pensiune cu zece camere. Au găsit un teren pe Valea Zânelor, iar locul și denumirea de poveste i-au convins că pensiunea lor nu va fi una obișnuită.

Noi voiam ca această construcție să se încadreze perfect în natură. Și cred că am reușit, acoperișul are oarecum similitudini cu crestele munților și a fost o combinație între crestele munților și casa piticilor, din Albă ca Zăpada”, a spus Răzvan Vasile.

Cel mai greu, spun cei doi, a fost să găsească meşteri care să lucreze în materiale sută la sută ecologice.

Greul de aici parcă nu se compară cu greul de oraș. Uitați-vă, numai faptul că, să zicem, ai o oră pe zi în care să îți bei cafeaua în natură, te încarcă cu energie și simți cu totul altceva”, a spus Răzvan Vasile.

Castelul este aproape gata. Pensiunea şi restaurantul nu sunt încă deschise, dar chiar şi aşa 5.000 de vizitatori vin săptămânal să vadă castelul.

Deocamdată turiștii se pot recrea pe terasa amenajată pe malul râului și își pot alege un suvenir artizanal.

De latura artistică se ocupă Gabriela, care nu regretă nicio secundă că s-a mutat departe de Capitală.

„A devenit ceva normal. Și zi de zi, aici oricum este cumva aceeași, dar altfel. Și ne face plăcere pentru toți oamenii frumoși pe care-i întâlnim”, a spus Gabriela Vasile.

Vizitatorii ajung aici, după ce au văzut pe internet fotografii ale castelului. Toți sunt surprinși că arată la fel și în realitate.

„Este un concept unic în România. Practic, este ceva vechi, reinventat. Intrând înăuntru, ai senzația că intri în casa bunicilor, dar când ieși afară îți dai seama că anii au trecut și totul s-a reinventat”, a spus un vizitator.

N-am crezut că poate să existe așa ceva în România”, a adăugat un alt turist.

Vara aceasta, Castelul de Lut a fost și decorul unui festival internațional de modă.

Castelul se află la aproape 40 de kilometri de Sibiu la poalele Munților Făgăraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri