Nou documentar despre frumusețile României. „Sunt rușinat că nu am venit mai devreme”

Data publicării:
cameraman filmare timisoara

Încă un britanic promovează România în toată Europa. E vorba despre faimosul producător Charlie Ottley, cel care a semnat documentarul „Wild Carpathia”. De data asta, realizează un serial în Banat, Maramureş şi Bucovina. Opt episoade va avea documentarul „Flavours of Romania” - Aromele României. În total, sute de ore de filmare în zonele istorice ale țării - fiecare cu specificul ei, tradițiile, mâncărurile, oamenii și istoria proprie. Prima oprire e la Timișoara.

Timişoara e prima oprire pentru acest episod depre Banat şi Crişana pe care îl filmează Charlie Ottley și echipa sa.

„Sunt puțin rușinat că nu am venit mai devreme aici. Foarte mulți oameni m-au mustrat în perioada în care filmam Wild Carpathia întrebându-mă de ce nu am inclus și Timișoara, dar noi încercam să ne limităm la munți și pădure. Acum suntem mult mai liberi să acoperim toate zonele istorice ale România”, spune Charlie Ottley, producătorul „Flavours of Romania”.

„Am dat peste festivalul de jazz, care a fost fantastic. Am fost norocoși să îl putem filma și a fost grozav. Mii de oameni s-au bucurat de el, a fost foarte frumos”, spune Alan Paul, cameraman și editor.

Suntem foarte fericiți să fim aici. Este la fel de frumos precum îmi imaginam, chiar mai frumos. Timișoara este un exemplu pentru alte orașe din România de restaurare a patrimoniului, păstrare a moștenirii dar și de reconstrucție”, spune Charlie Ottley.

O săptămână vor dura filmările pentru Banat şi Crişana.

România are ultima mare pădure din Europa, 2.000 din cele mai mari animale carnivore, unele dintre cele mai frumoase peisaje, sate uimitoare, monumente istorice și foarte multe dintre ele sunt aproape distruse. A existat o dezvoltare foarte prost gândită, care distruge aceste peisaje și vrem să arătăm că prin conservarea și protejarea moștenirii naturale și culturale, va exista un venit sustenabil pentru viitor”, spune Charlie Ottley.

Următoarele destinaţii vor fi Maramureş şi Bucovina. Filmările se vor încheia la sfârşitul lui august. Iar cel târziu la începutul anului viitor va fi lansat primul episod al documentarului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri