Bilete vândute direct pe piaţa secundară, la concertele Robbie Williams

Data actualizării: Data publicării:
robbie

Echipa de management a cântăreţului Robbie Williams comercializează bilete direct pe piaţa secundară, pe site-uri care obişnuiesc să revândă bilete, la suprapreţ, potrivit dezvăluirilor emisiunii „Victoria Derbyshire” difuzată de BBC, informează bbc.com.

robbie
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Compania ie:music, care se ocupă de managementul spectacolelor susţinute de Robbie Williams, vinde bilete pentru turneul artistului din acest an pe site-urile Get Me In şi Seatwave, la preţuri mai mari cu 65 de lire sterline, fără taxe, faţă de biletele la aceeaşi categorie vândute pe Ticketmaster, potrivit News.ro.

Anterior, compania a cerut guvernului să acţioneze împotriva site-urile care se ocupă cu revânzarea biletelor.

Ie:music nu a răspuns la o serie de cereri ale BBC pentru a oferi un comentariu.

Reprezentanţii Ticketmaster, care deţine Get Me In şi Seatwave, au spus că preţul biletelor „platinum” disponibile au fost stabilite conform cererii, „în urma unor consultări cu clienţii şi organizatorilor evenimentului”.

Biletele vândute de Ticketmaster pentru locuri la primul nivel, în rândul 126, pentru concertul pe care Robbie Williams l-a susţinut pe Stadionul Etihad din Manchester, pe 2 iunie, au avut preţul de 95 de lire sterline, fără taxe.

Însă, pe site-ul Get Me In, biletele pentru locurile „platinum”, aflate la primul nivel, în rândul 125, la acelaşi concert, au costat 160 de lire sterline, fără taxe, cu 65 de lire sterline mai mult.

Întrucât biletele au fost furnizate direct de echipa de management a artistului, întregul profit din vânzarea lor a ajuns la aceasta. 

„Biletele platinum reprezintă un procent foarte mic al celor mai bune locuri disponibile, iar preţurile sunt stabilite în conformitate cu cererea, după consultări cu clienţii noştri, organizatorii evenimentului. Industria de evenimente live din Marea Britanie a folosit cu succes biletele platinum timp de mai mulţi ani. Întreaga valoare a acestor bilete ajunge la deţinătorii de drepturi, şi nu la cei care le revând”, au transmis reprezentanţii Ticketmaster.

În noiembrie 2015, ie:music a semnat o petiţie cu textul: „Noi, ca artişti, manageri şi agenţi, ne opunem abuzului aflat în creştere în întreaga industrie şi exploatării biletelor pentru evenimente muzicale, artistice şi sportive de către speculanţi şi asociaţii şi facilitatorilor lor online”.

Promotorul petiţiei, Harvey Goldsmith, a spus că acţiunea echipei de management a cântăreţului Robbie Williams l-a înfuriat.

„Cred că acţiunea lor este greşită, dar sper că majoritatea persoanelor care au semnat petiţia din 2015 acţionează responsabil şi fac tot posibilul pentru a preveni vânzarea biletelor pe piaţa secundară”, a spus el.

Conservatorul Andrew Bingham, membru al Departamentului pentru Cultură, Media şi Sport din Parlament, a spus că speculanţii au reuşit să găsească o modalitate de a abuza sistemul de revânzare a biletelor şi că se pare că o parte din echipele de management ale artiştilor sunt complici în prezent.

În decembrie, Competition and Marketing Authority a anunţat că va investiga piaţa de revânzare a biletelor, pentru a se asigura că acestea sunt comercializate în conformitate cu legile privind drepturile consumatorului.

Un reprezentant al evenimentelor Jingle Bell Ball şi Summertime Ball a confirmat că organizatorii au pus în vânzare bilete direct pe site-ul de revânzare StubHub, dar a adăugat că preţurile nu au fost crescute.

Emisiunea „Victoria Derbyshire” a descoperit, de asemenea, că site-urile de revânzare a biletelor StubHub, Get Me In şi Seatwave oferă un software specializat - care poate fi folosit de speculanţi, astfel încât utilizatorii să poată vinde un număr mare de bilete.

Pentru a se înscrie la software-ul site-ului StubHub, StubHub Pro, utilizatorii trebie să demonstreze că au vândut bilete în valoare de peste 50.000 de dolari pe parcursul unui an. Software-ul le permite utilizatorilor să vândă bilete în diferite valute.

StubHub nu a răspuns solicitărilor pentru a oferi un comentariu, iar Ticketmaster a transmis că software-ul său, Ticket Utils, nu este disponibil în Marea Britanie.

Reprezentanţii ambelor site-uri s-au declarat anterior împotriva programelor de calculator cunoscute drept „bots”, care sunt percepute de multă vreme drept o problemă majoră, întrucât ajută speculanţii să cumpere un număr mare de bilete înainte de vânzarea generală a acestora către fani.

În Italia, vânzarea biletelor pe piaţa secundară a fost interzisă, după ce o anchetă de presă a prezentat probe care demonstrau că Live Nation Italy a vândut mii de bilete direct pe site-ul Viagogo, la suprapreţ.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Robbie Williams, născut pe 13 februarie 1974, a făcut parte din grupul Take That şi şi-a început cariera solo în 1996, cu un cover după piesa „Freedom” a lui George Michael. Din 1997, a lansat 12 albume de studio, cel mai recent datând din 2016, „Heavy Entertainment Show”. În 2015, Robbie Williams a concertat şi la Bucureşti, în cadrul turneului „Let Me Entertain You”. Este căsătorit cu actriţa americană Ayda Field, cu care are doi copii - Theodora „Teddy” Rose, născută pe 18 septembrie 2012, şi Charlton, născut pe 27 octombrie 2014.

Discul „Heavy Entertainment Show” a intrat direct pe primul loc în topurile britanice. Albumele lui Robbie Williams au fost vândute în peste 70 de milioane de copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri