Croazieră cu o navă veche de 103 ani

Data publicării:
nava

Sute de oameni au profitat la Galaţi de minicroazierele gratuite pe fluviu organizate de Ziua Dunării. Interesul a fost mare, mai ales că astfel de plimbări nu au mai avut loc de mai bine de 20 de ani.

Pentru pasagerii mai în vârstă a fost şi o călătorie în timp.

Femeie: Duminica plecai cu vasul şi făceai plimbare. Ne duceam să mâncăm o îngheţată la Brăila şi veneam înapoi.

Oamenii spun că ar trebui reintroduse cursele regulate pe Dunăre pe ruta Brăila-Galaţi-Tulcea.

Femeie: Călătorii au avut norocul să se plimbe cu o navă din patrimoniul naţional, nava Borcea, care a supravieţuit ambelor Războaie Mondiale şi deceniilor care au urmat şi a păstrat toate componentele originale.

Ilie Tincu, comandant: Vaporul are frumoasa vârstă de 103 ani, e construit la Drobeta Turnu Severin, e prima navă de pasageri construită de inginerii români. A fost lansată în anul 1914 la data de 2 mai de către Regele Carol I.

Vântul puternic a stricat planurile la Moldova Nouă de Ziua Internațională a Dunării. Croazierele gratuite cu Nava Baziaş 1 au fost amânate din cauza valurilor mari. În schimb, a avut loc un cros în scop caritabil la care au participat 200 de persoane.

Adrian Torma, primarul oraşului Moldova Nouă: Fiecare copil a primit câte un tricou şi în schimb va putea face o donaţie pentru un cabinet de artă în cadrul liceului din Moldova Nouă.

Ziua Internaţională a Dunării a fost sărbătorită pentru prima dată în Moldova Nouā, primul port la intrarea fluviului în țarā.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri