Actorul Richard Kiel, faimos pentru rolul negativ din "James Bond", a murit la vârsta de 74 de ani

Data publicării:
richard-kiel-Happy-Gilmore

 

Kiel era internat la Saint Agnes Medical Center, iar anunţul morţii sale a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a spitalului, care nu a dat detalii despre cauzele decesului, invocând regulile privind confidenţialitatea.

Richard Kiel, cu o înălţime de 2,2 metri, a fost unul dintre personajele cel mai uşor recognoscibile din franciza "James Bond", interpretând rolul lui Jaws, un răufăcător cu o proteză metalică în gură, în filmele "Spionul care mă iubea", din 1977, şi "Moonraker", din 1979, ambele alături de Roger Moore, care juca rolul faimosului agent 007.

"(Richard Kiel, n.r.) a fost un prieten loial şi un client de peste 35 de ani, un soţ şi un tată minunat şi nu era doar un actor uriaş, era un om uriaş", a declarat Steve Stevens, agentul lui Kiel.

Originar din Detroit, Kiel se retrăsese din lumea actoriei după ce, în urmă cu câţiva ani, a fost implicat într-un accident de maşină, având probleme în a se deplasa. Actorul continua însă să participe la evenimente legate de filmele din seria "James Bond".

Richard Kiel a lucrat şi în televiziune, unde a jucat în serialul TV "The Man from U.N.C.L.E", din 1964, "The Wild Wild West" şi "Barbary Coast", din 1975. În 1996 a jucat alături de Adam Sandler în filmul "Ghinionistul", iar, în 2010, a fost vocea personajului negativ Vlad din filmul de desene animate "O poveste încâlcită".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri